Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 46 to 57 of 57

Thread: AMD APU Build Problem

  1. #46
    dunc's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    North London
    Posts
    355
    Thanks
    42
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Well, the original problem was that the board needed a reflash to support the CPU. That's fine now. The new issue is that the HDMI port isn't outputting correctly. The colour is reversed, blue becomes yellow etc. It's nothing to do with drivers or software; I'm almost certain it's a hardware problem
    {Insert witty comment here}

  2. #47
    Mr Invisible Glent's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,056
    Thanks
    314
    Thanked 97 Times in 84 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Did the cable work eslewhere, you mentioned you would try it on a laptop I believe
    If the cable and monitor or ok then yeah 100% hardware fault I'd say.

    What the monitor your using btw?
    sn45g ,athlon 2500+ 256mb ram, geforce 2 80 gig HD
    !Tpyo spceialist! I hope to help please ignore my bad grammar and typo's!

  3. #48
    dunc's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    North London
    Posts
    355
    Thanks
    42
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    The cable worked perfectly fine with the laptop, audio included. The two displays I tried using were a Samsung 40'' LED TV (Model no. EU40D5520) and an Ilyama Pro Lite E2407HDS 24'' monitor
    {Insert witty comment here}

  4. #49
    Mr Invisible Glent's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,056
    Thanks
    314
    Thanked 97 Times in 84 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    To clarify,
    HDMI out causes issues only in bios? or all the time ie in windows, and at boot up sequence?

    it thats the case contact Aria and get it Rma'd
    sn45g ,athlon 2500+ 256mb ram, geforce 2 80 gig HD
    !Tpyo spceialist! I hope to help please ignore my bad grammar and typo's!

  5. #50
    Death From Above Jacksb4's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Southampton-ish
    Posts
    3,886
    Thanks
    744
    Thanked 332 Times in 277 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Got to agree with Glent could be time for RMA number 2 lol.
    Not having much luck are you?
    I5 2500K @ 4.7GHz| Maximus IV Extreme | 8GB Predator DDR3 | Crossfire Radeon 5850| BeQuiet! L8 630W | Corsair 700D
    Razer Lachesis | Razer Black Widow

  6. #51
    Mr Invisible Glent's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,056
    Thanks
    314
    Thanked 97 Times in 84 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    if you do , be sure get the bios updated first!
    Dont want it to be RMA number 3
    sn45g ,athlon 2500+ 256mb ram, geforce 2 80 gig HD
    !Tpyo spceialist! I hope to help please ignore my bad grammar and typo's!

  7. #52
    dunc's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    North London
    Posts
    355
    Thanks
    42
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    The HDMI issue is constant, sound is also distorted. The BIOS was updated by Aria with the original RMA and it's at the latest revision. Tbh, I'm managing fine with VGA and my speakers and I plan to enable Dual Graphics Mode once I get my 6450 in a couple of weeks. Is it worth the hassle?
    {Insert witty comment here}

  8. #53
    Death From Above Jacksb4's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Southampton-ish
    Posts
    3,886
    Thanks
    744
    Thanked 332 Times in 277 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Will reduce resale value remember that
    I5 2500K @ 4.7GHz| Maximus IV Extreme | 8GB Predator DDR3 | Crossfire Radeon 5850| BeQuiet! L8 630W | Corsair 700D
    Razer Lachesis | Razer Black Widow

  9. #54

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    St.Helens
    Posts
    621
    Thanks
    115
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Have you tried a different hdmi lead? Like a different brand or something?

    Give it a go and it might work.

    Pentium G3258 | ASUS Z97I-PLUS| HyperX Blu 8GB | WD Green 2TB | GIGABYTE R9 270X | CM Elite 130

  10. #55
    Mr Invisible Glent's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,056
    Thanks
    314
    Thanked 97 Times in 84 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Quote Originally Posted by dunc View Post
    The HDMI issue is constant, sound is also distorted. The BIOS was updated by Aria with the original RMA and it's at the latest revision. Tbh, I'm managing fine with VGA and my speakers and I plan to enable Dual Graphics Mode once I get my 6450 in a couple of weeks. Is it worth the hassle?
    you missunderstood me,

    I mean when you RMA the board, they'll send a replacement if that have it in stock, Tell them to flash it or before it's dispatched, Or you'll be back to issue from week ago.

    worth the hassle yes, what if your requirments change and you need to use HDMI in a few months for example.
    sn45g ,athlon 2500+ 256mb ram, geforce 2 80 gig HD
    !Tpyo spceialist! I hope to help please ignore my bad grammar and typo's!

  11. #56
    dunc's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    North London
    Posts
    355
    Thanks
    42
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    When I RMA it, will I need to return the CPU as well? I'd preferably like a member of staff to answer this one, just to be on the safe side.
    {Insert witty comment here}

  12. #57
    Josh's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Walkden, Manchester
    Posts
    5,524
    Thanks
    1,245
    Thanked 854 Times in 600 Posts
    Rep Power
    3

    Default

    Return both as it could be the APU itself. Best for us to be able to test both to rule out 100% the faulty component.
    Gaming PC:i5 2500k|MSI Mpower Z77 | Kingston HyperX Grey 8GB 1600MHZ | ThermalTake Frio | MSI 6950 Twin Frozr III 2GB Crossfire | Samsung 840 PRO 250GB SSD | XFX Pro 850W Modular PSU | Corsair 600t Case

Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •