Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33

Thread: New build / Upgrade Advice needed

  1. #1
    MixtaMike's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    745
    Thanks
    60
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    1

    Default New build / Upgrade Advice needed

    Hi guys , I have a 4 year old PC at the moment an it manages to run BF3 on alright settings.

    But with new MMO's coming out which i am interested i think I am in need of an upgrade.

    I have an Antec 300 case which I can re use.

    Heres what i have so far https://www.aria.co.uk/WishList/QbKl2OchSRgzNQhs2ryQfA,,

    I dont know how big of a PSU is needed so could someone help me out in that department.

    My price range at the moment is 700 tops.

    Would like to get this ordered so I can play Diablo 3 an Guild wars 2 .

    Thanks for any responses

  2. #2
    Studying SimCity IRL Sarky's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dundee
    Posts
    6,856
    Thanks
    1,789
    Thanked 1,025 Times in 839 Posts
    Rep Power
    6

    Default

    Good choices IMO

    Why not reuse your current hard drive and get a SSD as well? Hard drive prices are a bit high atm.
    Dell Inspiron 15 Special Edition: i7 3612QM // 6GB RAM // 7730M // Samsung 840 250GB // HGST 1TB 7,200RPM // Backlit K/B // 1080p Panel // Zowie EC2 // Soundblaster Evo Wireless

    HTC One M7 32GB // LG G Pad 8.3 // Flickr

  3. #3

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Beaumaris, Isle of Anglesey
    Posts
    1,356
    Thanks
    94
    Thanked 203 Times in 174 Posts
    Rep Power
    1

  4. #4
    Table Tennis Master. ChrisGlobe's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6,642
    Thanks
    1,689
    Thanked 1,208 Times in 874 Posts
    Rep Power
    6

    Default

    I've not included a hard drive, but have included an SSD https://www.aria.co.uk/WishList/QYx3...-TCTNIzCVF3g,,
    Corsair 600T | Asus Sabertooth Z77 ATX | Intel i5-3570k | Corsair H100i | Corsair Vengeance LP Black 16GB | EVGA GTX670 2GB | PNY GTS250 512MB | Mushkin Chronos 240GB

    Quote Originally Posted by Prattman View Post
    Cannot find that 6300 hex core. Can find it at a 6 core.

  5. #5

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    140
    Thanks
    15
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Quote Originally Posted by MixtaMike View Post
    Hi guys , I have a 4 year old PC at the moment an it manages to run BF3 on alright settings.

    But with new MMO's coming out which i am interested i think I am in need of an upgrade.

    Would like to get this ordered so I can play Diablo 3 an Guild wars 2 .
    If you can play BF3 on ok settings, you should be able to run GW2, its requirements are fairly low.

  6. #6

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    155
    Thanks
    6
    Thanked 12 Times in 9 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Your second wishlist seems perfect reuse current drive and you'll feel a huge difference having an SSD as a boot drive

  7. #7
    MixtaMike's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    745
    Thanks
    60
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Im using a 320gb hard drive at the moment.


    For current specs this is what i have :
    Amd Phenom 9650 2.3ghz
    4gb corsair ram believe its 800mhz
    260GTX 192

    I tried out the Tera beta an it was barely playable, also SWTOR runs like crap too ^^.

    Should i keep my current HDD an just get a SSD ?

  8. #8
    j07cmt's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Doncaster
    Posts
    3,241
    Thanks
    332
    Thanked 571 Times in 392 Posts
    Rep Power
    4

    Default

    I'd be tempted to reuse your HDD if its gonna be big enough for your stuff, and get an SSD for OS.

  9. #9
    Table Tennis Master. ChrisGlobe's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6,642
    Thanks
    1,689
    Thanked 1,208 Times in 874 Posts
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by j07cmt View Post
    I'd be tempted to reuse your HDD if its gonna be big enough for your stuff, and get an SSD for OS.
    This
    Corsair 600T | Asus Sabertooth Z77 ATX | Intel i5-3570k | Corsair H100i | Corsair Vengeance LP Black 16GB | EVGA GTX670 2GB | PNY GTS250 512MB | Mushkin Chronos 240GB

    Quote Originally Posted by Prattman View Post
    Cannot find that 6300 hex core. Can find it at a 6 core.

  10. #10
    MixtaMike's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    745
    Thanks
    60
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Ok cool I will look into that, Thanks for the replies

  11. #11
    MixtaMike's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    745
    Thanks
    60
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Just an update, i can probably boost my budget to probably 1000 but over 2 months , 500 a month.

    Or if i get accept for a bank loan for a new motorbike and pc.

    I could probably achieve a budget of 1600. I would need a 64 bit os, and i already have a 22" samsung monitor.
    Wondering if someone could possibly put together 2 new lists for both new budgets?

    Aiming for a future proof desktop with these 2 new budgets, i play alot of mmorpgs so i think i need more vram?

    I know im asking alot but it gets me all giddy when i think about playing games on max .

    Thanks in advance !

  12. #12
    King of the Cats. Nevbox's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1,497
    Thanks
    160
    Thanked 173 Times in 135 Posts
    Rep Power
    4

    Default

    With 1600 you could consider multi monitors If you really wanted to splash out you could buy a X79 setup.

    Added after 2 minutes:

    Give me a sec I am going to make a list for you
    Last edited by Nevbox; 29-04-12 at 10:51.

  13. #13
    MixtaMike's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    745
    Thanks
    60
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    I dont think i would get use to using mutliple monitors, I would probably go up to a 24" monitor. My room is pretty small

    Thanks for the help Nev !

  14. #14
    King of the Cats. Nevbox's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1,497
    Thanks
    160
    Thanked 173 Times in 135 Posts
    Rep Power
    4

    Default

    1000 budget:*https://www.aria.co.uk/WishList/B72glTzjqCqypMCmYGXsRw,,

    1600 budget:https://www.aria.co.uk/WishList/tTRHO6_mYWouaV68c4cvSw,,
    - SLI*
    - Loads of VRAM
    - Room for upgrade, extra hdd drives, pci boards etc
    - Latest technology.

  15. #15
    MixtaMike's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    745
    Thanks
    60
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    1

    Default

    Only thing i cant see is a case, i dont think my antec 300 is big enough for these new builds

    Sorry to be a pain lol.

    I was looking at this case : https://www.aria.co.uk/Products/Comp...roductId=48098

    Could i cut the price of sumthing an add that in?

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •