Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grub issue?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • wonderlust
    started a topic Grub issue?

    Grub issue?

    I use grub and a menu system to set up Windows systems with a system restore partition

    My setup comes from here :-

    http://www.rmprepusb.com/tutorials/auto_restore

    It's worked with out issue on many systems until today...

    Got a system that is coming up with errors once the "normal" Windows option is taken.

    The restore option boots into Winpe and doesn't have any errors.

    The Error is:-

    Fatal! Inconsistent data read from (0x90)0+32

    Fatal Inconsistent data read from (0x90)16+1

    The floppy drive (don't laugh) is seeking loudly for a good 10-15 seconds, then windows boots normally.

    There were no issues with the windows boot before I added Grub.

    I've tried a different HDD and it made no difference.

    If I disconnect the ODD then the error doesn't occur. I don't have a spare ODD to exchange it with.

    There are no errors in the Windows Log (in case windows was flagging an issue with the ODD)

    System Details:-

    Intel DQ965GF Motherboard running the latest bios (C096510j.86a.6100.2009.1004.2331)
    Core 2 Duo E4600
    2GB Ram
    Samsung HD103SJ
    TSST SH-S223B F/W sb02

    Any thoughts?

  • Burn-IT
    replied
    Yes the find will look at every available device unless you use ignore.

    Leave a comment:


  • cold fusion
    replied
    Originally posted by wonderlust View Post
    I've since discovered that I could have left the "find" command but added --ignore-floppies and --ignore-CD.

    Seems the site's guide causes the search for the OS on both the Floppy and ODD, which is why I was getting the errors.
    That's handy to know (I wasn't aware of the find command until today)

    Leave a comment:


  • wonderlust
    replied
    I've since discovered that I could have left the "find" command but added --ignore-floppies and --ignore-CD.

    Seems the site's guide causes the search for the OS on both the Floppy and ODD, which is why I was getting the errors.

    Leave a comment:


  • cold fusion
    replied
    I'm far from an expert on GRUB (I hate it so tend to avoid using it if I can help it), but you would generally prefix the list of commands to run with the partition you want to run them against (ie the root command you used).

    Leave a comment:


  • wonderlust
    replied
    write (md)0x220+1 !BAT\necho -n -P:0000 $[0133] --- BOOT MENU --- \0
    initscript (md)0x220+1


    password rmprepusb


    default 0
    timeout 5
    color white/blue
    color normal=0x0c highlight=0x1e helptext=0x0D standard=0x02 border=0x0c


    title Boot to Windows\n
    errorcheck off
    find --set-root /ntldr || find --set-root /bootmgr
    chainloader /ntldr || chainloader /bootmgr


    title Restore the original Windows image\nTip: The password is RESTOREME\nThen type D:RESTORE to restore the original Windows image
    password RESTOREME
    find --set-root /recovery.tag
    chainloader /bootmgr

    I am a Lynux newbie, but I think I've cured it by changing

    find --set-root /ntldr || find --set-root /bootmgr
    chainloader /ntldr || chainloader /bootmgr

    to

    Root (HD0,0)
    Chainloader /bootmgr

    Seems to have cured my issues...

    Leave a comment:


  • Burn-IT
    replied
    Can you post the contents of your menu.lst please?

    Leave a comment:

Working...
X